Комсомольский лицей №1

Online

Всього на сайті:
  • 7 гостей
Нові користувачі:
  • Бережна Олександра
  • illusha_chernushev
  • Адміністратор
День безпечного Інтернету
(0 Голосів)
Написав Карина Сергіївна   
09 лютого 2024

День безпечного Інтернету

Сьогодення диктує нові правила для здобувачів освіти. Здобуття освіти стає в один асоціативний ряд з назвами онлайн-ресурсів. Адже здаємо виконані завдання, вірші напам’ять, отримуємо домашні завдання, проводимо онлайн-зустірі з однокласниками та колегами, бачимося та спілкуємося через різні мобільні додатки.

Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування, навчання дистанційно та й творчості.

Але разом із цим з’явилися поняття кібербезпека, кіберзлочинці, секстинг, онлайн-грумінг тощо. Тому нині так важливо проводити освітню діяльність про правила поведінки в Інтернеті серед учнів, батьків, вчителів, аби у майбутньому вони правильно та безпечно використовували цей корисний ресурс.

6 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Отже, до Міжнародного Дня безпечного Інтернету, протягом тижня у нашому закладі проходив тиждень «Безпека в Інтернеті». Протягом якого здобувачі освіти отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними в інформаційному куточку «Ми – за безпечний Інтернет».

Вчителями інформатики було проведено уроки інформатики на яких учні перевірили свої знання з інформаційної безпеки виконавши інтерактивні вправи, відвідали квест, пройшли вікторини, грали в ігри, переглядали мультфільми, відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету, створювали бюлетні, малюнки на тему «Мій безпечний Інтернет».

Щоб допомогти батькам отримати інформацію щодо захисту дітей від впливу шкідливої інформації, на постійній основі у закладі проходять індивідуальні консультації. Також ці питання розглядаються класними керівниками на батьківських зборах, під час яких обговорювалось поняття булінгу, кібербулінгу, попередження суїцидальної поведінки, а також безпечне користування соціальними мережами Інтернет.

Тож єднаймо свої зусилля й разом крокуймо до безпечного Інтернету!

Посилання

Онлайн-захід учнів 6-х класів до Міжнародного дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Обережно, ворожа атака».

Посилання

Колективна робота учнів 10-х класів до Міжнародного дня безпечного Інтернету. «Безпека в Інтернеті - ПРОСТО!»

Посилання

Колективна робота учнів 11-х класів до Міжнародного дня безпечного Інтернету. СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМА «Небезпечний інфопростір сьогодні. Знання під час війни».

Посилання

 

Додати коментар

Захисний код
Відновити