Комсомольский лицей №1

Online

Всього на сайті:
  • 4 гостей
Нові користувачі:
  • Бережна Олександра
  • illusha_chernushev
  • Адміністратор
День цивільного захисту
(0 Голосів)
Написав Адміністратор   
27 квітня 2024

День цивільного захисту

На тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, особливо важливою постає тема цивільного захисту. Надзвичайно важливим заходом є День цивільного захисту у закладі освіти, який допомагає підвищити рівень обізнаності учасників освітнього процесу про безпеку та навчити їх правильно діяти в надзвичайних ситуаціях. 26 квітня 2024 року, у закладі було проведено День цивільного захисту під гаслом «Допомогти, врятувати, запобігти, бути обізнаним!»

Метою проведення даного заходу є:

- закріплення здобутих теоретичних знань та навичок, які отримані ними під час вивчення теорії з основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту про небезпеки, що можуть трапитись, про їхні причини і наслідки для людей і навколишнього середовища;

- досягнення злагодженості у роботі керівного, командно-керівного та особового складу позаштатних формувань навчального закладу, педагогічного складу і здобувачів освіти навчального закладу в цілому як об’єкта цивільного захисту при виконанні заходів щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Щоб навчитися діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій учні та класні керівники закладу освіти, педагоги провели низку заходів:

Вчителі основ здоров’я та Захисту України:

з учнями 10-11-х класів провели уроки з відпрацювання практичних навичок щодо правил поведінки, надання домедичної допомоги та складання алгоритмів дій у надзвичайних ситуаціях на теми: «Запобігти! Передбачити! Врятувати!» та «Домедична допомога у НС».

Класні керівники:

- у 1-4 класах: вікторину «Правила безпеки для дітей під час війни», бесіду-пораду «Правила поведінки вдома та на вулиці під час воєнного стану», годину спілкування «Безпечна поведінка дітей під час війни», бесіду «Техніка безпеки під час воєнного стану», урок-тренінг «Безпека під час війни». Розробили пам'ятку про Правила під час війни.

- у 5-8 класах: вікторину «Багато знати - вміло діяти!», бесіди: «Знати щоб передбачити, передбачити, щоб діяти», «Бережи здоров`я і життя», «Війна, евакуація, небезпека», години спілкування: «Війна, евакуація, небезпека», урок-гру «Знати! Вміти! Діяти!», квест «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти», урок -практикум «Досвідчені рятівники», моделювали ситуації «Безпека понад усе», виконали виставку малюнки «Війна, небезпека, евакуація»

- у 9-11 класах: гру-вікторину «Суперзахист – твоя суперсила», інформаційний дайджест «День цивільного захисту: простір безпеки», бесіди: «Як діяти при виникненні надзвичайних ситуацій в умовах воєнного часу», «Порятунок і захист в надзвичайних ситуаціях», практичне заняття «Допоможи собі сам . Дії людини в надзвичайних ситуаціях»

Такі заходи сприяють формуванню відповідального ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих, професійних компетентностей у педагогів та управлінців, а також, зміцнюють зв’язок між школою та службами цивільного захисту.

Посилання

 

Додати коментар

Захисний код
Відновити